The Hague Grand Prix maakt deel uit van de IJF World Tour en behoort daarmee tot de vijftien belangrijkste evenementen in het internationale topjudo. Judo Bond Nederland en de stad Den Haag hebben de Grand

Prix voor de komende vier jaar naar Nederland weten te halen. SportVibes ondersteunt Judo Bond Nederland bij de organisatie en communicatie van het evenement.

Judo Bond Nederland

Judo Bond Nederland is eindverantwoordelijk voor de organisatie van de jaarlijkse Grand Prix. De judobond heeft veel ervaring in het organiseren van grote, internationale kampioenschappen. Tot en met 2011 organiseerde JBN jaarlijks een IJF Grand Prix in Nederland. Ook was de bond gastheer van de wereldkampioenschappen judo 2009. In 1996 vonden de Europese kampioenschappen judo plaats in Den Haag.

“De internationale judofederatie (IJF) zag meteen in dat Nederland als vooraanstaand judoland een dergelijk groot toernooi behoort te hebben”, aldus voorzitter van de judobond, Felix Thieme. “De komst van een Grand Prix naar Nederland is een regelrechte overwinning voor de judosport, onze topjudoka’s en judofans. Deze Grand Prix gaat veel betekenen voor de topsport, het thuisvoordeel is heerlijk voor onze atleten. Daarnaast geeft het de breedtesport enorm veel extra energie, zeker in een judostad als Den Haag.”

Gemeente Den Haag

Van voetbal tot hardlopen en van zeilen tot beachvolleybal… sport leeft in Den Haag! Als sportstad aan zee wil Den Haag verder bouwen aan een topsportinfrastructuur om trots op te zijn. Aansprekende (top)sportevenementen dragen bij aan het sportieve imago van Den Haag. Door jaarlijks minimaal één groot (top)sportevenement naar de stad te halen, wil de gemeente de stad op de kaart zetten en zorgen voor binding en inspiratie voor haar inwoners.

Wethouder Sport, Rabin Baldewsingh, is bijzonder verheugd over de komst van de Grand Prix naar Den Haag. “De stad Den Haag investeert jaarlijks in breedte- én topsport. Judo hebben we -met andere verdedigingssporten- als speerpunt toegevoegd aan het Haagse topsportbeleid. We verbreden ons topsportprofiel, inspelend op trends die we signaleren. Wij willen in 2030 iedere inwoner van de stad aan het bewegen hebben, topsport zien we als inspiratiebron hiervoor. In onze nieuwe trots, de Sportcampus, ontvangen we de judoka’s en fans en kunnen we vier jaar lang genieten van judo op het hoogste niveau.”

SportVibes

SportVibes is door Judo Bond Nederland aangesteld als promotor van The Hague Grand Prix Judo in Den Haag. SportVibes is verantwoordelijk voor de online en offline communicatie, mediastrategie en ticketing. Daarnaast ondersteunt zij bij het interesseren van het bedrijfsleven in judo en het evenement.

Imre van Leeuwen, director events van SportVibes: “In onze ogen dient de Grand Prix als aanjager om de sport judo op alle gebieden weer een impuls te geven. Door van het toernooi een event te maken voor een breder geïnteresseerd publiek kunnen we de aandacht voor de sport een boost geven. Dat begint straks in Den Haag met spektakel in de topsporthal en veel side-events voor jong en oud. We willen daar ook het Oranjegevoel creëren, wat het event voor de Nederlandse judoka extra speciaal maakt.”

Wil jij The Hague Grand Prix bezoeken?  Bestel dan je kaarten hier!

To search, begin typing