Wereldkampioen word je niet zo maar. Het vereist klasse, een vechtmentaliteit, techniek, mentale veerkracht, een gezond lichaam en een beetje geluk kan geen kwaad. Marhinde Verkerk had het allemaal in 2009. De WK titel, notabene in Rotterdam bracht haar meer dan de titel. Iets onbetaalbaars, onvergetelijk, maar ook aanzien, motivatie en druk.

Acht jaar later mag Marhinde Verkerk weer schitteren in eigen land. Bij The Hague Grand Prix is ze één van de gezichten die het toernooi in de steigers zet. Voor haar kom je kijken. Nog altijd is Verkerk gezegend met techniek, echt judo, wilskracht en draait ze al tien jaar mee in de internationale top in haar gewicht tot 78kg. De geboren en getogen Rotterdammer heeft drie broers, nou dan weet je het wel. Een ideale basis voor een vechtsporter.

Inmiddels won ze acht EK medailles in verschillende leeftijdscategorieën met een hoogtepunt in 2015 toen ze op haar dertigste Europees kampioen werd. Ze won inmiddels alle drie de kleuren WK medailles en de wereldtitel voor teams en al vijf jaar achter elkaar wint ze wel een groot toernooi.

Altijd judo, altijd verwachtingen, voorbereidingen, fysieke pijn, Verkerk wil wel eens ontsnappen. Wat Marhinde dan heel graag doet is zich bezig houden met interieur architectuur. Ze studeerde aan de Willem de Kooning academie, de kunstacademie in Rotterdam en is freelance interieur architect. Creativiteit zit Marhinde in het bloed, dat heeft ze ook nodig bij het judo. Daarom is haar eigen stijl ook aantrekkelijk om te zien, maar vooral de wilskracht komt altijd boven. Altijd voor het hoogste gaan.

Op 19 November wil ze vlammen al staat de concurrentie altijd klaar. Vooral die uit Nederland maar ook supertalent uit Duitsland, de Oekraïne en Rusland. Verkerk weet wat het vergt, de ideale bouwstenen en creativiteit. De support van jou maakt het af. Draag jouw steentje bij op 19 November waar Marhinde Verkerk en al die andere toppers te zien zijn bij The Hague Grand Prix.

To search, begin typing