Frank de Wit

Frank de Wit is één van de grootste talenten van de Nederlandse judoploeg. Ondanks dat hij slechts 21 jaar oud is, wist hij al één van de grootste judotoernooien ter wereld te winnen. In februari van dit jaar won hij in de klasse tot 81 kilogram de Grand Slam in Parijs. Onder judoka’s is dat een zeer prestigieuze titel.

Frank de Wit is al bestempeld als Nederlands judohoop in bange dagen, maar hij wil zelf vooral genieten van het toernooi in eigen land. “Ik heb nog nooit een internationaal toernooi in Nederland meegemaakt. Ik wil aan het Nederlandse publiek laten zien hoe gaaf judo is en het beste in mezelf naar boven halen. Als dat lukt, gaat het een fantastisch toernooi worden!”

Lees meer over Frank de Wit!

Kim Polling

Kim Polling voerde vier jaar lang de wereldranglijst aan van de gewichtsklasse tot 70 kilogram. Tussen 2013 en 2016 was zij de te kloppen vrouw in haar gewichtsklasse. Ze won diverse toernooien en wist maar liefst drie keer achter elkaar Europees kampioen te worden. Ze blijft onverminderd ambitieus. Kim: “Er zijn nog heel veel mooie titels die ik wil toevoegen aan mijn erelijst!”

In November is ze wederom op Nederlandse bodem te zien waar ze hoopt te schitteren tijdens The Hague Grand Prix. Ze wil zoveel mogelijk van haar tegenstanders op hun rug smijten. Kim: “Ik ben heel blij dat er weer een groot toernooi in Nederland wordt gehouden. Ik kijk ernaar uit om voor volledig oranje tribunes mijn wedstrijden af te werken!”

Lees meer over Kim Polling!

Marhinde Verkerk

Marhinde Verkerk bevindt zich al jaren aan de internationale judotop. In haar gewichtsklasse tot 78 kilogram werd ze al Nederlands-, Europees- en Wereldkampioen. Die wereldtitel, behaald in haar eigen Rotterdam, is voorlopig het hoogtepunt uit haar rijke judo carrière. “Het was een dag dat alles klopte en alles ging zoals het moest gaan. Een dag om nooit te vergeten,” aldus Marhinde.

Dat ze zich op The Hague Grand Prix weer op het allerhoogste niveau mag laten zien voor eigen publiek, is ook voor haar bijzonder. Marhinde: “Ik ben blij dat er weer een grand prix in Nederland is. Ik hoop net als in 2009 in een uitverkochte hal op het hoogste treetje van het podium te staan.”

Lees meer over Marhinde Verkerk!

To search, begin typing